Nejlepší dny

 Druhý den dovolené je nejlepší. Samozřejmě. Třetí je také nejlepší a tak dál a tak dál. Nyní není čas na vzpomínky. Teď se sbírá, třídit budeme později. No a pokud mezitím nějaké detaily zapomeneme, asi nešlo o nic zajímavého.

Existuje spousta různých způsobů trávení dovolené, ale ani v jednom případě není třeba konzumovat alkohol. To jen aby bylo jasno. Stejně tak neexistuje povinnost jet na dovolenou k moři, natož přímo na Korfu. Dokonce ani když to neustále slibuji. Jednou, ano? Jednou se tam podíváme. Hlavně tedy kvůli nové pevnosti. A možná taky trochu pro místní trhy.

Před odjezdem jsem si slíbil, že během volna přečtu alespoň dvě knihy. Mohl jsem si stanovit přesný počet stran, ale to by bylo moc komplikované. Není dobré počítat s větším množstvím. Většinou mám problém sednout si s Kindlem alespoň na chvilku. Což je trochu ironické, neboť dovolená si svoje povinnosti schovává za očekávání klidu, míru a spousty času na koníčky.

A tentokrát mi to vyšlo poměrně brzo. První kniha. Připravil jsem si pár titulů, které jsem si vždycky chtěl přečíst a jako první to odnesl Brandon Sanderson. Pokud se mi bude dařit takhle dobře, mohl bych tu fantastiku proložit i něčím jiným. Hm. Už zase slibuji, tentokrát sobě.