Potit se lze i kreativně

Je horko. Pak bouřka a zase horko. Nejeden člověk si vzpomene na situaci, která předcházela tornádu na jihu Moravy. Možná by z toho dnes některá komerční televize mohla udělat seriál. Vzít všechny známé stereotypy regionu, přidat product placement (neříkejte mi, že vinaři by nechtěli prodat víc lahví) a sledovat složité vztahy mezi místními, zatímco na pozadí těchto dramatických událostí mezi Pavlou, Jirkou a Richardem se schyluje k přírodní katastrofě. Kdo by se nedíval? Kdo by si nezaplatil za příležitost vidět každou epizodu v předpremiéře?

Jirka se o Pavlu moc nestará. Když ještě žili v Praze, byl to docela jiný člověk. Co se ale přestěhovali na Slovácko, kde po smrti svého otce převzal Jirka starost o rodinné hospodářství, zajímá se jenom o zemědělství, místní fotbal a návštěvy hospod. Jirka by chtěl navázat na tradiční způsob života, v němž vyrostl, ale Pavla je jiná. Původem z Prahy, tato emancipovaná mladá a atraktivní žena plná vášně se do Jirky zamilovala během jejich studií na Karlově univerzitě. Doufala, že jejich láska bude věčná, ale pak přišlo stěhování na typickou slováckou dědinu a všechno se změnilo. Pavla nechce děti, ráda by se věnovala své kariéře v marketingu. Jenomže všichni v okolí automaticky předpokládají, že z ní musí být dobrá manželka a hospodyňka. Pavla ve skutečnosti nesnáší zemědělství a z návštěv vinohradu (musí tam být vinohrad a nějaká česká popová písnička o zrajících hroznech) má osypky.

Jednoho dne se Pavla seznámí s Richardem, úspěšným podnikatelem. Richard je charismatický, rád běhá a cvičí a má motorku. Pavla se do něj ještě před druhou reklamní pauzou zamiluje a spolu pak prožívají idylický románek, přičemž několikrát jsou málem přistiženi. Nakonec je odhalí Jirkova sestra, která v dramatické scéně (ta se objeví v upoutávce na celý seriál) Pavle vyhrožuje, že vše prozradí, pokud její bratr nedostane syna. Potom přijde tornádo a titulky.

Je horko. Potřebuji dovolenou.