Věčné hledání

Netrvalo to dlouho a už mám pocit, jako kdybych nikam neodjel. Teď se jenom nemohu rozhodnout, zda je to pozitivní, nebo ne. Je fajn mít zase přístup k počítači (nic proti psaní na tabletu), ale zase mne to láká ke hraní her. A hned vedle stolu mám malou hromádku knih, které je třeba přečíst a zrecenzovat. A pak je tady to malování…

Z nějakého důvodu jsem se nedávno rozhodl, že vymaluji ložnici a koupelnu. Tehdy to vypadalo jako dobrý nápad. Jak rád bych teď využil stroje času a šel nadávat sám sobě. Mám ale dojem, že kdyby taková možnost existovala, většina z nás nedělá nic jiného. Místo seznamu knih mám teď seznam úkolů. Alespoň jsem si koupil kávu do zásoby. Zvláštní, jak spánek je to první, co jsme ochotni obětovat.

Mít tak víc času… Zrovna včera jsem se ptal ve své oblíbené čajovně, kam chodím pro nejdůležitější suroviny (kávu, tabák, uhlíky, občas dokonce i čaj). Jestli by nechtěli začít prodávat čas. Mohli by ho mít podobně jako čaj, v plechových nádobách pečlivě vyrovnaných na polici. Místo odpovědi se mne zeptali, jestli chci platit kartou.

Snad si nebudu muset hledat novou čajovnu…